fbpx

Dr. Kopa Zsolt
egyetemi docens
Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, Andrológiai Centrum vezetője
Semmelweis Egyetem Andrológai Szakmai Grémium elnöke

 

  • Az Európai Andrológiai Akadémia akadémikus tagja
  • Az Európai Urológus Társaság (EAU) Férfimeddőségi Szakmai Irányelveket Kidolgozó Bizottság (Male Infertility Guideline Committee) tagja
  • Az Európai Szexuális Medicina Társaság (ESSM) vezetőségi tagja (Executive Committee)
  • Az Európai Szexuális Medicina Társaság (ESSM) Tudományos Bizottságának tagja (Scientific Committee)
  • A Magyar Andrológiai Tudományos Társaság alelnöke
  • A Magyar Urológus Társaság vezetőségének tagja
  • Az Urológiai Szakmai Kollégium tagja
  • A Magyar STD Társaság vezetőségi tagja
  • A Magyar Andrológia szakfolyóirat főszerkesztő-helyettese

Bemutatkozás:

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett orvosi diplomát 1990-ben. Végzése után orvosi munkáját Budapesten, a SOTE Urológiai Klinikáján kezdte meg előbb klinikai gyakornokként, majd egyetemi tanársegédként. 1994-ben tett szakvizsgát urológiából. 2004-ben – annak bevezetésének évében – andrológiai szakvizsgát tett.
1999-ben a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Urológiai és Andrológiai klinikájára került (Szabolcs utca) egyetemi adjunktusként, andrológiai igazgató-helyettesként. Az Intézmény később az Országos Gyógyintézeti Központ Andrológiai és Urológiai Osztálya lett, ahol főorvosként az andrológiai fekvőbeteg osztály vezetője, valamint az ide került Európai Andrológiai Akadémiai Képzőközpont és egyben Andrológiai Centrum vezető-helyettese volt, az ED labor vezetőjeként tevékenykedett. Az egészségügyi reform következtében 2007-2009-ig az Állami Egészségügyi Központ Urológiai Osztályán főorvosként dolgozott.

2006 januárjában a “A férfi meddőség nem hormonális diagnosztikája és ennek terápiás következményei” címmel védte meg Ph.D. (korábban kandidátusi) értekézését.

2009. május 1. óta ismét a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján tevékenykedik, jelenleg egyetemi docensként az Andrológiai Centrum és az egyetem Andrológiai Szakmai Grémiumának  vezetője. A centrumot 2009-ben vezetésével újjáépítették, és korszerű, európai színvonalú andrológiai rendelést alakítottak ki.

2009-ben a Szent István Egyetemen Egészségügyi Szakmenedzser – M.Sc. diplomát szerzett.

2011-ben az Európai Andrológiai Akadémia akadémikus tagjának választották.

2012 tavasza óta az Európai Szexuális Medicina Társaság (ESSM) Tudományos Bizottságának tagja, majd 2012 decemberében az Európai Szexuális Medicina Társaság (ESSM) vezetőségi tagjának választották (Executive Committee).

Andrológiai munkát végez asszisztált reprodukciós központokkal, több ilyen központnak andrológiai háttérintézményi feladatait is ellátják. A Krio sejt-és szövetbankkal megalakulásuk óta együttműködik.

Rendszeresen szerepel nemzetközi és hazai szakmai konferenciákon meghívott előadóként és üléselnökként. Nemzetközi és hazai andrológiai kongresszusok szervezésében is jártasságot szerzett.

Nemzetközi és hazai tudományos közleményeinek száma 87, megjelent könyvfejezetek száma 20, nemzetközi és magyar kongresszusokon és postgraduális továbbképző fórumokon tartott előadásainak száma meghaladja a 200-at. Publikációinak és előadásainak döntő többsége a férfimeddőség, a férfi szexuális zavarok és az idősödő férfiak betegségei tárgyköréből készült.

A Magyar Urológusok Társasága által rendezett kongresszusokon 2 alkalommal kapott előadása különdíjat, 2007-ben a Magyar Urológia folyóirat legjobb publikációért járó díjat kapta.
2000-ben Grazban előadásáért a Német Andrológus Társaság különdíját kapta. 2009-ben a Közép-Európai Urológus Kongresszuson a legjobb poster-prezentáció díjat kapta.

Külföldi tanulmányúton és postgraduális képzésen Essenben, Salzburgban, Giessenben és Londonban vett részt. Betegellátó tevékenysége mellett tudományos ténykedése folyamatos, publikációi nemzetközi szaklapokban is megjelentek, európai andrológiai kongresszusokon szekciók vezetőjeként, felkért előadóként szerepel.

További információk:
Dr. Kopa Zsolt andrológus >>
Magánrendelés >>

Uropatika -

Rendel: Dr. Kopa Zsolt Ph.D.

egyetemi docens, andrológus és urológus szakorvos

Rendelő:

Belvárosi Orvosi Centrum, 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház. 2 emelet.

Telefon: +36-30-870-74-27; +36-30-372-68-32